Henry Eugene «Rød» Erwin, Sr., var en USA Army

Henry Eugene «Rød» Erwin, Sr., var en USA Army Air Forces flyver og en modtager af det amerikanske militær højeste dekoration Medal of Honor for sine handlinger i Anden Verdenskrig. Han tjente prisen som en sergent og radio operatør om bord på en B-29 Superfortress i Asien-Stillehavsområdet teater. Under en 1945 bombningen mission i Koriyama, Japan, en fosfor bombe tidligt eksploderede i hans fly og alvorligt såret ham. Da røgen fyldte flyet, tog han den brændende enheden og bar den gennem flyet til cockpittet, hvor han kastede den ud af et vindue. Selv om han har lidt alvorlige forbrændinger, han med succes reddet hans plan ved bortskaffelse af røggenererende bombe.

Militær tjeneste

Født den 8. maj 1921 i Adamsville, Alabama, Erwin sluttede Army Reserve fra nærliggende Bessemer den 27. juli, 1942. Kaldet til aktiv tjeneste som en luftfart kadet i Army Air Forces den 3. februar 1943 uddannet han som pilot i Ocala, Florida, men vaskes ud på grund af «flyvende mangel». Han blev i stedet overført til teknisk skole på Keesler Air Force Base, Mississippi, som en privat første klasse i juli samme år. Han afsluttede yderligere radiooperatør og radio mekaniker uddannelse i Sioux Falls, South Dakota, og Madison, Wisconsin, indtil sin eksamen i 1944.

Tildelt til den 52. Bombardement Squadron, 29th Bombardement Group, 20th Air Force, i Dalhart, Texas, Erwin og hans enhed tilbage til Asien-Stillehavsområdet teater i begyndelsen af ​​1945. Fra den 25. februar til 1. april i det år, de deltog i en serie af un-eskorteret bombe strejker mod byer i hjertet af Japan. For disse missioner, Erwin, ved derefter en sergent, modtaget to Air Medaljer.

Medal of Honor handling

Den 12. april 1945 Erwin, kaldet «Red» af hans crewmates, tjente som radiooperatør ombord på et-B 29 Superfortress By opkaldt i Los Angeles, fløjet af kaptajn George Simeral. Flyet var i formation til et lavt niveau angreb på en kemisk fabrik i Koriyama, 120 miles nord for Tokyo, på deres 11. kamp mission. Sammen med deres primære job, havde tolv B-29 besætningsmedlemmer tillægstolden at udføre. Erwins var at droppe fosfor røgbomber gennem en sliske i flyets gulvet, når den ledende flyet nåede en udpeget stævnepladsen. Han fik det signal at droppe bomberne, da flyet var lige ud for sydkysten af ​​Japan og under angreb af antiluftskyts og japanske jagere.

Erwin trak stiften og udgivet en bombe ind i skakten, men sikringen er fejlbehæftet og antændes fosfor for tidligt, brændende ved 1.100 grader. Beholderen fløj tilbage op ad slisken og ind Erwin ansigt, blændende ham, sviende off ene øre og udslette hans næse. Røg straks fyldte fly, hvilket gør det umuligt for piloten at se hans instrumentpanelet. Erwin var bange bomben ville brænde igennem metal gulvet i bomben bugten. Helt blind, han tog den op og føle sin vej, kravlede rundt kanontårnet og ledes til CoPilot vindue. Hans ansigt og arme var dækket med antændt fosfor og hans vej blev blokeret af navigatøren s klapbord, hængslet til væggen, men ned og låst. Navigatøren havde forladt hans bord for at gøre en observation. Erwin kunne ikke frigive tabellens låsene med den ene hånd, så han greb hvidglødende bombe mellem hans nøgne højre arm og hans brystkasse. I de få sekunder, det tog at hæve bordet, fosfor brændte gennem hans kød på knoglen. Hans krop i brand, han snublede ind i cockpittet, smed bomben ud af vinduet og kollapsede mellem pilotens sæder.

Røgen ryddet nok til Simeral at trække B-29 ud af et dyk på 300 fod over vandet og drej mod Iwo Jima, hvor Erwin kunne gives akut behandling. Hans besætningsmedlemmer slukkede hans brændende tøj og administreres førstehjælp, men hver gang Erwins forbrændinger blev afsløret, ville fosfor indlejret i hans hud begynder at ulme. Selv om der i ulidelig smerte, forblev han bevidst hele flyvningen og talte kun at forhøre sig om sikkerheden af ​​besætningen. Når på Iwo Jima, har medicinsk personale ikke, at han ville overleve.

Army Air Force embedsmænd, ledet af generalmajor Curtis LeMay og brigadegeneral Lauris Norstad, godkendt Erwins tildeling af Medal of Honor i løbet af få timer, så en præsentation kunne gøres, mens han stadig levede. En medalje blev fløjet fra Hawaii til Guam og præsenteret for ham på hospitalet der.

Men Erwin overlevede sine forbrændinger. Han blev fløjet tilbage til USA, og efter 30 måneder og 41 operationer, blev hans syn restaureret, og han genvandt brug af en arm. Han fik et handicap udledning som en master sergent i oktober 1947. Ud over den Medal of Honor og to Air Medaljer modtaget tidligere i 1945, blev han også tildelt Purple Heart, World War II Victory Medal, den amerikanske Campaign Medal, tre god opførsel Medaljer, den asiatiske-Pacific kampagne medalje med to bronze kampagne stjerner, og Distinguished Unit Citation emblem.

Senere i livet

I 37 år, Erwin tjente som fordele rådgiver på veteranerne ‘hospital i Birmingham, Alabama. I 1951 blev hans historie med i filmen The Wild Blå Yonder; Erwin blev portrætteret af Dave Sharpe.

I 1997 Air Force skabte Henry E. Erwin Enestående hyret flybesætninger Medlem af the Year Award. Den præsenteres årligt til en flyver, underofficerer officer og ledende underofficerer officer i flyvningen engineering, LoadMaster, luft overvågning og relaterede karriere felter. Det er kun den anden Air Force award opkaldt efter en hyret person.

Erwin døde i sit hjem den 16. januar 2002 og blev begravet på Elmwood Cemetery i Birmingham, Alabama. Hans søn, Hank Erwin, blev en Alabama stat senator.

Medal of Honor citation

Erwin officielle Medal of Honor citation lyder: